Deadline = 1oktober

 

Den 1 oktober tas 50-öringen ur bruk. Fram till årets slut kan vi tillsammans samla in varenda öre till Röda Korsets viktiga hjälparbete för barn och ungdomar i Sverige.

Tusentals insamlingsbössor står redo i ICA-butiker och på SEB-kontor. Lämna dina kopparmynt i dem. När du fyllt bössan i hemmet, kan du lämna den till din lokala rödakorskrets eller tömma den i Röda Korsbössan i närmaste ICA-butik och SEB-kontor.


Leta under soffkuddarna, i handväskan, i kavajfickorna!
Vi kan alla göra något och detta är ett litet men enkelt sett att hjälpa till på! ♥

Miljövän

Så här på sensommaren är det lättare än vanligt att vara miljövän. Det finns gott om närproducerade varor. Denna vecka har ICA specialpris på rotsaker (2.90 kr/kg) så som kålrötter, palsternackor, morrötter, lök, kålhuvuden, rödbetor m.m Tips på vad man kan göra med dem är soppor, pure, rostade, paj, gratäng, grytor.. Eller varför inte prova dessa?

Rotfruktsstrips


Rotfruktsstrips Rotfruktsstrips
Barnvänligt vuxensnacks eller tillbehör till exempelvis grillat kött. Det är extra trevligt att servera i strutar tex av smörpapper...

Ingredienser

500 gram palsternacka(or)
500 gram
morot/morötter, små späda
2 msk olivolja
flingsalt

Tillagning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skär palsternackan i stavar. Skala morötterna och behåll dem hela om de är smala eller skär i stavar. Lägg det i en långpanna och blanda med olivolja.
3. Rosta i ca 15 minuter tills rotfrukterna får lite färg. Vänd en gång och avsluta med rikligt med flingsalt. Serveras omedelbart för att de inte ska mjukna för mycket.

Enjoy!Live Learn Love

Sitter och följer valvakan och håller tummarna för ett rättvist samhälle där alla ska kunna leva med samma villkor och människor får möjlighet till en andra chans. ♥

Så fixar du en ny bakgrundsbild

Här kommer ett tips på hur du gör din blogg lite mer personlig.

OBS!
Innan Ni börjar är det viktigt att att tänka på att vara försiktiga så att Ni inte tar bort viktig text i dokumentet. Om Ni vill kan Ni kopiera texten innan ni börjar så kan Ni bara klistra in den igen om något skulle gå fel.

Tryck på bilderna för att få dem större.1. Välj en bild. Ställ in storleken ( jag har 1000px) och ladda upp bilden.

2. Dubbelklicka på bilden.


3. Kopiera texten som är längst upp.4. Gå in på "Design" och tryck på "Redigera Stilmall".5. Leta upp denna rad och lägg till texten som du nyss kopierat.

6. Tryck på förhandsvisa om du vill se hur det kommer att se ut.

Sen är det bara att spara :)

Shopping addicted

Idag är det torsdag igen, vilket innebär påfyllning på HM:s webbshop och idag har det kommit upp många fina godbitar. Klick klick! ;) ♥

Surprise..

Hihi, jag busade lite förra veckan.. Där det står "Kärlek" i min kalender i lördags så hade jag planerat in en lite överraskning för en min pojkvän som fyller 25.

I ett dygn hade jag släpat på en stor kasse med kakor och andra godsaker (som bakades i smyg) mitt framför näsan på mitt kakmonster, men ingenting märkte han :) Jag skulle "gå i gallerian med Agnes", men stack raka vägen med hans mor till närmaste supermarket för att inhandla de sista ingredienserna.

Klockan 13.00 dök nära och kära upp och 13.30 fick vi hoppa fram (ja, det ska ju göras på riktigt) framför en förvirrad man ;)

Oj, så kul det var att smyga och busa! Något som bör nämnas är att jag är otroligt dålig på att smyga med saker och framförallt för min D, but I made it och
vi hade en underbar dag med de finaste!

Glöm inte...


..att göra din röst hörd! Du vet väl om att det går att förtidsrösta redan nu. Tänk på att för att få en förändring, så månste du visa vad du tycker. Demokrati är en mänsklig rättighet och jag tycker att du ska ta chansen att påverka!


Full, men trevlig kalenderUpdate: Dugga 1 tisdag-fredag, rösta(!), planera en lite surprise..

Time to meet the girls.


Nu är det dax att slänga på sig något fint och skutta ner på stan för att fylla magen och energinivån med lite fina flickor :)
Hoppas ni har en fabulous söndag! ♥

Inspiration från Something's gotta give.

Denna mysiga film är fylld av härlig inredning, me like!

Tips på kvällens filmer på tv!


Det går en hel del filmer som är mycket sevärda ikväll, här kan du
se mer om tider och annan info. ♥

RSS 2.0