Smarrigt solrosbröd


Budgettips



Jag är förälskad i dessa champagneglas som är av märket Charisma och säljs hos Cervera. De påminner om Iittala's Essence-serie, men tycker till och med att dessa är snyggare. Fint budgettips!

Some summerinspiration


Collage: Eget. Väska och klänning H&M, Skor Paul and Joe, Parfym Chloé, Klänning Topshop och Ring misselfridge.com.

Hoppas Ni också har underbart väder idag. Snart ska jag ut och njuta; en ny dag = nya möjligheter. Jag har haft det lite tungt med inspirationen på sistone så därför har jag bokat in en lunch med en kille som är lika projektgalen som mig. Dax att bolla ideér! ♥

Tv-tips




Torsdagen den 30:e juni möter vi äntligen Ernst i tvrutan igen i fantastiska Sommar med Ernst. Jag kommer att sitta bänkad, kommer Ni?

Snygga armband



Lindex har kommit med riktigt snygga armband som påminner om flertalet dyra designer armband, men till en bråkdel av priset. Gillart! Hm, nu ska jag bara fundera ut vad de kan matchas med. Tips?

Min blogg uppmärksammas



Min blogg har hamnat på Blogg.se's förstasida och jag är superglad för den uppskattningen! Välkomna alla nya läsare! Lämna gärna en kommentar om vad Ni tycker om min blogg. Vad vill du se mindre av? Vad vill du se mer av? ♥

"Once men have tasted caviar it baffles me how they settle for catfish." - Blair

O83. For mars♥
Bild lånad av »rainbow. {B-Day 27 June}

Då våren har varit oerhört stressig har jag inte lyckats följa en enda serie, men nu har jag tagit lite sommarlov och betar av flera avsnitt av säsong 3 & 4 av Gossip Girl. Man kan ju inte annat än bli oerhört inspirerad av alla snygga outfits i denna serie. Denna klänning vore inte helt fel till midsommar! ♥

Midsommarmaten



Något jag verkligen älskar med sommaren är matglädjen och all inspiration jag får från allt som vi kan använda av naturen. Till midsommar finns det mycket gott att göra och här har Ni många inspirerande recept.

Vad är viktigast på midsommarbordet enligt dig?
Färskpotatisen, sillen eller kanske jordgubbarna? ♥

TV-tips





Ikväll startar första avsnittet utav 13 av Leila bakar i Frankrike. Leila kommer att inspirera med mat, inredning och natur från den lilla franska staden Médoc. Dont miss: Tv4+ kl 21.00. Direkt efter visas Jamie Oliver's 30 minutes meal.
Can't wait! ♥

Toscana in my heart



Otroligt inspirerande bild med underbara medelhavsfärger. På tal om Toscana så har jag ett fint filmtips: Under Toscanas Sol. ♥

Sommarens första inspirerande projekt..


..blir att göra en visionboard med härligt inspirerande bilder. Har ni något visionboard? ♥

*


Movienight



Idag är jag grymt sliten. En två timmars lång jobbig bussresa tog mig hem till korridoren, blev bjuden på en underbar middag och ikväll ska jag och min korridorsvän avnjuta chokladbollar framför The Proposal- Lovley!

Yes man!



Idag går jag utanför min trygghetszon och drar till en liten ort två timmar bort för tjugofyratimars examensfirande med nya vänner. Det blir poolparty, mat och dryck och socialiserande. Har Ni btw inte sett filmen Yes Man? Gör det för den är riktigt härlig, lättsedd och inspirerande.

Juni, juli, augusti



Sommaren är här med besked och förutom sällskap med updates från mina vänner så har detta varit med idag. Solhatten, solskydd, Financial Times och en svalkande dryck är måsten i sommarvärmen ♥

Godmorgon världen!



Börjar dagen med en kopp kaffe och underbara frukostmackor med ost och gurka. Nu blir det till att lägga sig i solen en timme eller två. Dax att vila upp min kropp och ladda den med ny energi!! Bättre uppdatering kommer under dagen, så länge får ni ett smakprov från inredningen i mitt korridorsrum. ♥

shopaholic



Jag är så galet shoppingsugen. Det kliar i fingrarna! Vill ha massor av fina saker.. Som student får man endast drömma, men drömma gör jag ;)

Tänkvärt



Om du vill uppnå något så är möjligheten större om du tror på att det faktiskt är möjligt! ♥

Snart..



Lättar en tyngd från mina axlar! ♥

Skola, skola, skola



Tänk om man satt vid detta skrivbord idag, vore underbart! Alla mina vänner har sommarlov, men jag kämpar på med ett sista ryck. ♥

Fyndläge



H&M har rea på sin hemsida nu (även en del i butik) och det finns en del godbitar att fynda. Vad sägs om dessa spetsklänningar som nu finns för 99kr (ord.179kr)!? ♥




Snälla, låt det vara en mardröm

"Uppsatsen är mycket svag och i den nuvarande versionen 
når den inte upp godkändnivå."

Underbara havrekakor som är enkla att variera efter tycke och smak


Dessa kakor är en riktig hit och är lika goda neutrala som med någon härlig smaktillsättning så som apelsinchoklad. De är enkla att variera och det finns inga gärnser på hur du kan smaksätta de.

100 g smör eller margarin
3 dl havregryn
1 ägg
1,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Smält fettet och rör ned grynen.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret.
-Här kan du även tillägga någon smaksättning. Jag brukar hacka i choklad, riva apelsinskal, addera kokos eller tillsätta lime. Det är bara fantasin som sätter gränser.
5. Klicka ut smeten glest på en plåt som är täckt med bakplåtspapper. Tag cirka en tesked per kaka, tänk på att de kommer att flyta ut.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 6-7 min tills de blivit gyllene.

Tips för att lyckas med havrekakorna: Försök att baka kakorna så snart smeten är klar för annars sväller grynen och kakorna kommer att bli mer kompankta. Vill du tex baka dubbel sats så bör du absolut göra det i två omgångar.

Låt väl smaka! ♥

RSS 2.0