Guide: Warsawa

1. Warsawas historia
En av de största anledningarna att åka till Warsawa är på grund av dess historia. På grund av sitt utsatta läge mellan stormakter har staden drabbats hårt av krig genom århundradena, i synnerhet under andra världskriget då staden i stort sett totalförstördes (90% av Warszawa blev helt förstört). Besök något av Warsawas alla museéum och ett tips är framförallt att besöka "Warsaw Uprising Museum". 2. Gamla Stan
Gamla Stan i Warsawa är vacker och charming. 

Warsaw, The old town, Poland♥♥♥

3. Billig shopping och fina gallerior
Shoppa i någon av de moderna och fräscha galleriorna. Vi svenskar kommer långt med vår budget i Warsawa och i galleriorna finns märken som Zara Home, Victoria Secret, Sephora, Beshka samt även finare märken som Michael Kors med flera.
 


4. Utforska enkelt staden
Åk runt med deras lokala tram, bussar och taxi. Att resa runt i Warsawa är väldigt billigt och ett bra sätt att se mer av staden samt att bege sig till någon av de fina galleriorna.

Found on Starpin. warszawa #dwgdański #ztm #bezmetra #view #street #streetview #city #tram #transport #warsaw

5. Passa på att lyxa lite. 
Tag en drink från någon av Wasawas lyxiga barer. Självklart är det lite dyrare att ta en drink på en fin hotellbar än på en polsk genuin krog, men det kostar fortfarande endast hälften av en drink i Sverige. Skål!

 
 
6. Prova härliga smakupplevelser.
Prova den polska matkulturen i form av olika soppor, piroger och kål i olika former. Polsk mat behövs saltas lite extra, men är i övrigt riktigt god.

What's for dinner?: Polish food 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0