MAD as hell!

I en ny världsomfattande kampanj mot hungern som FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) lanserar uppmanas allmänheten att protestera mot att en miljard människor i världen idag lider av kronisk undernäring och hunger. Kampanjen vill få igång en global rörelse som ska se till att alla får tillräckligt med mat. Syftet med kampanjen är att samla in en miljon namnunderskrifter och påverka beslutsfattare.

Visste du att ett barn dör av hunger var 6:e sekund!?


Du kan stödja kampanjen genom att:
(tryck på den gråa texten)

Eller helt enkelt sticka ut huvudet genom fönstret och skrika:

"I'm mad as hell and I'm not going to take this anymore."  

Tillsammans kan vi göra en förändring! Hjälp till du med! ♥


"När du vill vara dig själv för en stund."

En sådan här härlig sommarkväll skulle man ju vilja spendera på bryggan med lite fina vänner, men då min kropp säger ifrån ordentligt efter en tufft dag på jobbet så får jag göra det näst bästa.. melon, ostbågar och en kopp te nedbäddad i en fluffig härlig säng framför en mysig film. Inte helt fel det heller! :)

Förgyll din dag och samtidigt någon annans.


Inspiration


Inspirationsbilder lånad härifrån.

Jag har följt bröllopet på tv idag och jag bara njuter, för om det är något
jag är svag för så är det choklad och romantik ;)

The wedding day.

Åh, så lyckliga de ser ut. Det är ju alldeles, alldeles underbart!

The weddingBilder (lånade från Svt:s bröllopsblogg) från gårdagens kärleksfulla konsert som var en present från Riksdagen. Härlig feststämning!

Brukar du shoppa på nätet?


Det spelar igen roll hur ofta eller hur mycket du shoppar, men om du ändå shoppar online så kan du passa på att göra en god gärning. Nästa gång du handlar logga in på godhandling.se och kolla om din butik finns med där. Alla butiker som samarbetar med godhandling.se har olika avtal, men de flesta skäner en vissa procent av den summa du handlar för. Du handlar alltså precis som vanligt och lägger inte en krona mer, men företaget som du handlar av skäner en summa till den organisation som du väljer.

Exempel på företag som skänker en viss procent är Ellos, Fritidsresor, Dell, Apple store, Bokus, Beautyplanet, Cdon, Le Radute, Nelly, Lindex, Net on net m.fl.

För att läsa mer och se hur enkelt det är, spana in här!

Så, kom ihåg att kolla om det företag som du vill handla av finns med på godhandling.se, du tjänar på det och så gör även en valfri organistaion så som Svenska FN-förbundet, BRIS, Barncancerfonden, Djurens rätt, Rädda barnen m.fl.♥

Halloumi med granatäppelsalsa

Perfekt som en lyxig enkel förrätt eller servera med en bönsallad för en komplett vegetarisk måltid.


Recept för 4 personer:
500 g halloumiost, skivad
1 msk flytande honung

Granatäppelsalsa:
1/2 granatäpple
4 msk extra virgin olivolja
2 msk hackad persilja
1 msk pressad citronsaft
1 liten färsk röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 liten vitlöksklyfta, krossad
salt och svartpeppar


Gör så här

  • Börja med granatäppelsalsan: Gröp försiktigt ut kärnorna ur granatäpplet ner i en skål, utan att få med något av det vita. Rör ner övriga ingredienser, salta och peppra.
  • Hetta upp en stor teflonpanna 2–3 minuter tills den är riktigt varm. Lägg i halloumiskivorna och stek dem cirka 1 minut per sida, tills de är mjuka och fått fin färg.
  • Värm honungen i en liten kastrull tills den är rinnig.
  • Lägg upp den stekta halloumin på tallrikar och skeda över salsan. Ringla över honung och servera omgående.
Enjoy!

Förlita dig på dig själv,
så fördubblar du din förmåga.

Har ni spanat in denna nyhet i tehyllan?


Vanilla Rhubarb, Green Chai, Sweet Citrus, Lemon Mint, Minty Liquorice och Berry Rosehip - Friggs sex nya ekologiska premiumteer har smakrikt naturligt innehåll, frestande goda namn och är smakfullt förpackade.

Eco Chic-serien är gjord 100 procent ekologiska och naturliga råvaror. Basen är grönt te, rooibos och andra örter blandat med rikliga mängder äkta frukter, bär och kryddor. Tepåsarna är gjorda av ett ekologiskt nedbrytbart material som även bevarar smaken.

Perfekt till nästa te party!♥


Sleeping beauty.Lite nya, fräscha och härligt tunna sovkläder skulle inte vara helt fel nu till sommaren. Alla dess härligheter kommer från H&M. ♥

RSS 2.0