Halloumi med granatäppelsalsa
Perfekt som en lyxig enkel förrätt eller servera med en bönsallad för en komplett vegetarisk måltid.
Recept för 4 personer:
500 g halloumiost, skivad
1 msk flytande honung
Granatäppelsalsa:
1/2 granatäpple
4 msk extra virgin olivolja
2 msk hackad persilja
1 msk pressad citronsaft
1 liten färsk röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 liten vitlöksklyfta, krossad
salt och svartpeppar
Gör så här
- Börja med granatäppelsalsan: Gröp försiktigt ut kärnorna ur granatäpplet ner i en skål, utan att få med något av det vita. Rör ner övriga ingredienser, salta och peppra.
- Hetta upp en stor teflonpanna 2–3 minuter tills den är riktigt varm. Lägg i halloumiskivorna och stek dem cirka 1 minut per sida, tills de är mjuka och fått fin färg.
- Värm honungen i en liten kastrull tills den är rinnig.
- Lägg upp den stekta halloumin på tallrikar och skeda över salsan. Ringla över honung och servera omgående.

Kommentarer
Trackback