Underbara havrekakor som är enkla att variera efter tycke och smak


Dessa kakor är en riktig hit och är lika goda neutrala som med någon härlig smaktillsättning så som apelsinchoklad. De är enkla att variera och det finns inga gärnser på hur du kan smaksätta de.

100 g smör eller margarin
3 dl havregryn
1 ägg
1,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Smält fettet och rör ned grynen.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret.
-Här kan du även tillägga någon smaksättning. Jag brukar hacka i choklad, riva apelsinskal, addera kokos eller tillsätta lime. Det är bara fantasin som sätter gränser.
5. Klicka ut smeten glest på en plåt som är täckt med bakplåtspapper. Tag cirka en tesked per kaka, tänk på att de kommer att flyta ut.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 6-7 min tills de blivit gyllene.

Tips för att lyckas med havrekakorna: Försök att baka kakorna så snart smeten är klar för annars sväller grynen och kakorna kommer att bli mer kompankta. Vill du tex baka dubbel sats så bör du absolut göra det i två omgångar.

Låt väl smaka! ♥

Kommentarer
Postat av: Bakspecialisten / Jessica

Gott! Jag älskar att baka småkakor. Dessa lär jag sno ihop en sats av! :)

2011-09-19 @ 11:56:40
URL: http://jexxicaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0